مداد سیاه گرانی بر دفتر مهر |
|
تکاپوی مردم برای خرید لوازمالتحریر هر سال با نزدیک شدن به بازگشایی مدارس افزایش می یابد، اما به دلیل گرانی ها
برخی از خانواده ها برای خرید وسایل ضروری فرزندان، توانایی ندارند. به گزارش مهر، شهریور که از نیمه میگذرد، انگار دغدغهای جدید به سراغ والدین میآید. بهخصوص آنهایی که دانشآموز کلاس اولی دارند، والدین تلاش میکنند کیف مهرشان را خوب ببندند.
خراسان جنوبی امسال شهریور متفاوتی را برای خانوارهایی که دانش آموز داشتند رقم زد، برگزاری چند نمایشگاه لوازمالتحریر هرچند به مزاج برخی از فروشندگان خوش نیامد اما خانوادههای زیادی را خرسند کرد.
نمایشگاه لوازمالتحریر ایرانی
قبل از اینکه شهریور به نیمه برسد، با تصمیم برخی از مسئولان در شهر بیرجند و چند مسجد جامع غرفه های فروش لوازمالتحریر افتتاح شد.
یکی از شهروندان با توجه به بنری که روی دیوار مسجد امام حسین (ع) بیرجند نصبشده است از برپایی این نمایشگاه باخبر شده و توانسته حجم زیادی از خرید مهرماه فرزندانش را انجام دهد.شمسآبادی از خریدش راضی است و به این نکته نیز اشاره میکند که فرزندش امسال به کلاس اول میرود و نمیتواند قیمتها را با سال قبل مقایسه کند اما از آنچه در این نمایشگاه خرید کرده، راضی است.
وی میگوید: بیشتر دفترهایی که با هدف حمایت از کالای ایرانی عرضه شده بود، میتوانست با هر سلیقهای جور دربیاید.
به عنوان مثال از دفتر هزار و ۲۰۰ تومانی ۴۰ برگ پیدا میکردی، تا دفتر فنری جلد محکم با نقشهایی از شخصیتهای کارتونی مانند کاراکترهای کارتون شکرستان و کلاه قرمزی و پسرخاله که هرکدام متقاضیان خاص خودش را داشت. وی درباره دیگر لوازم ضروری که در این نمایشگاهها عرضهشده بود نیز نام میبرد مانند انواع ظرف غذا، لیوان و قمقمه که البته جنس ایرانی آن کمتر به چشم میخورد.
این شهروند از نمایشگاه پاییزه نیز مقداری خرید لوازمالتحریر داشته است و قیمتها را در حد خودش مطلوب عنوان میکند.
وی که راننده یکی از آژانسهای بیرجند است، با اشاره به اینکه تورم و افزایش قیمت در همه محصولات بوده است، به این نکته نیز اشاره میکند: خانوادههایی در این میان هستند که همین تعداد خرید را با حداقل قیمتها نمیتوانند انجام دهند.
شهروند دیگری نیز که در بازار بیرجند مشغول خرید کفش است از برگزاری نمایشگاههایی که تاکنون با هدف افزایش خرید خانوادهها برای ماه مهر برگزار شده است، ابراز رضایت دارد. بهدانی ادامه میدهد: هر چند در برخی موارد تفاوت قیمتها را در یک مارک و مدل از برخی فروشندهها شاهد هستیم اما به طور کلی برپایی این نمایشگاهها به نفع شهروندانی است که قدرت خرید کمتری دارند یا فرزندان دانشآموز بیشتری دارند.
افزایش قیمتها محسوس است
وی از قیمت کفش در بازار بیرجند راضی نیست و ادامه میدهد: به خوبی میتوان تفاوت قیمت را نسبت به چند ماه قبل حس کرد. وی میگوید: البته این نکته نیز مهم است که بچههای امروزی طوری تربیت شدهاند که انگار برای ماه مهر و روز اول مدرسه حتماً باید کفش جدید داشته باشند درحالیکه ممکن است کفش آنها نو و تمیز باشد. وی ادامه میدهد:
به نظر میرسد آموزش و پرورش در سیستم تربیتی دانش آموزان
باید دخالت بیشتری داشته باشد. مهمترین موضوعی که ذهن این مخاطب را درگیر کرده است تغییر رنگ و مدل فرم مدرسهها است چرا که میگوید: ممکن است دانشآموزی فرم سال قبلش را به خوبی نگه داشته باشد با این حال مدیران مدرسه تأکید میکنند به اینکه همه چیز مرتب و یک دست باشد، بهتر است فرم جدید تهیه شود.
کیفیت و تنوع در نمایشگاهها پایین است
اما شهروند دیگری که یک دختر کلاس دهمی و یک پسر کلاس نهمی دارد از کیفیت اجناسی که در نمایشگاهها عرضهشده و میشود رضایت نداشته و میگوید: فرزندان من اجناسی که در نمایشگاهها عرضه میشود را نمیپسندند به همین دلیل ما اصلاً به نمایشگاه نمیرویم.
به گفته فرهمند تمام هزینههای فرم مدرسه و البته لوازمالتحریر و... برای فرزندانش در سال گذشته ۷۰۰ هزار تومان شده است.
او اضافه میکند: علاقهمند به خرید از نمایشگاهها نیست به همین دلیل فرزندانش هم آنچه در نمایشگاهها عرضه میشود را نمیپسندند. وی میگوید: حتی گاهی با سفر به تهران و مشهد تلاش میشود لوازمی که میخواهند خریداری شود و اغلب هیچ خریدی برای ماه مهر بچهها از بیرجند انجام نمیشود، چون به عقیده آنها اجناس جذاب در بیرجند به چشم نمیخورد. شهروند دیگری که کفش دخترش را به قیمت ۲۰ هزار تومان از نمایشگاه خریده میگوید، توانستم یک کیف در حد ۳۰ تومان از نمایشگاه برای فرزندم بخرم، اما به نظرم از لحاظ تنوع محصول سال گذشته نمایشگاه اوضاع بهتری داشت امسال تعداد زیادی از غرفهها خالی بود.
گزینههای خرید
یک شهروند فردوسی که چند روزی برای ثبتنام دخترش در دانشگاه به بیرجند آمده است، معتقد است در این ایام منبع خرید لوازمالتحریر زیاد است و هر خانوادهای در هر سطحی میتواند خرید انجام دهد، به عنوان مثال امروز انواع کانالهای تلگرامی و انواع خریدهای اینترنتی در شبکههای مجازی تبلیغ میشود که مارکهای ارائهشده آنها قابلقبول است و قیمتها نیز با توجه به تورم موجود میتواند پذیرفته شده باشد.
اما خانمی که مدام دست بچهاش را میکشد که او را وادار به حرکت کند اوضاع را طور دیگری بیان میکند.
همسرش کارگر ساختمانی است و نمیتواند برای ۳ فرزندش خرید همزمان داشته باشد، به همین دلیل با همکاری آنها تصمیم گرفته شده که کفش فقط برای فرزندی گرفته شود که امسال به کلاس اول میرود. کیف هم همانهایی باشد که سال گذشته کمیته امداد امام خمینی (ره) به آنها هدیه کرده و برای لوازمالتحریر نیز فقط محض اینکه فرزند کوچکتر آرام بگیرد چند پاکن و مداد خریدهاند و چشم امیدشان به جشن عاطفههاست. وی میگوید: اوضاع کارگر جماعت همیشه یک طور است نمیتوانم در مقابل خواستههای فرزندم کوتاه بیایم چون توان خرید ندارم، بنابراین باید بر اساس جیبم خرید کنم.
وی میگوید: فرزندم دفتر سمیم میخواهد درحالیکه قیمت آن حدود پنج هزار تومان است اما با این پول میتوانم 2 دفتر معمولی بخرم. مخاطب بعدیام پدری است که متوجه شدم هر چه میخرد جعبهای است؛ یک جعبه مداد سیاه، یک جعبه مدار قرمز، پاککن و ... نیز به همین شکل وقتی علت را از او میپرسم، میگوید: همین مداد را من هفته قبل برای اداره خریدم ۶ هزار تومان اما حالا میدهند ۹ هزار تومان! وی ادامه میدهد: حالا که پول همراهم است بیشتر بخرم چون در میانه سال تحصیلی ممکن است گرانتر هم شود.
او درباره کیف و کفش مدرسه فرزندانش نیز میگوید: هر چقدر پول بدهی آش میخوری، الان یک جفت کفش برای بچه اول دبستانی با کیفیت خوب ۵۰ تومان است. وی میگوید: بسته به اینکه تو چقدر پولداری، میتوانی کفش ۲۰ هزار تومانی هم برای فرزندت بخری البته اگر چشم و همچشمی نباشد نه پدر و مادرها غصه میخوردند، نه بچهها اما حیف که این فرهنگ نادرست گاهی ریشه به تیشه زندگیها میزند.جعفری به نکته دیگری نیز اشاره میکند و آن اینکه عدم ثبات قیمتها باعث ایجاد تب بالای خرید در یک مقطع زمانی میشود. وی بیان کرد: این موضوع باعث میشود مردم از ترس اینکه مبادا نتوانند در ماههای آینده خرید کنند اکنون با آنکه به آن نیازی ندارند، میخرند و به اینترتیب عرضه در مقابل تقاضا کاهشیافته، تورم بالا رفته و قیمتها برای جیب من و شما سر به فلک کشیده و بحران گریبان مان را میگیرد.
بازار در حال رصد است
رئیس بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی نیز در گفتوگو با مهر میگوید: همهساله با توجه به نزدیک شدن ایام سال تحصیلی ، بازگشایی مدارس و افزایش تقاضای عمومی برای برخی کالاها ازجمله کیف، کفش، نوشتافزار و... در این ارتباط طرح ویژه بازرسی و نظارت بازگشایی مدارس در سطح استان اجرایی میشود.تهوری بیان می کند: امسال نیز این طرح از ۱۵ شهریور ماه سال جاری آغاز و تا ۱۰ مهر ماه ادامه خواهد داشت. وی میافزاید: همچنین بازرسی از مدارس غیر انتفاعی، شهریه مهدکودکها و پیشدبستانیها و بازرسی از آژانسهایی که سرویسهای دانش آموزی را عهدهدار هستند در لیست بازرسی و نظارت این نهاد قرار دارد. به گفته وی این طرح با فعالیت ۶۷ بازرس از اداره صنعت، معدن و تجارت در کنار بازرسان اتاق اصناف و کارکنان تعزیرات حکومتی بهصورت 2 شیفت (صبح و بعدازظهر) اجرا و بازارهای استان به شکل ویژه رصد میشود.
وی با اشاره به اینکه هنوز آمار شکایات مردمی درباره گرانفروشیها و... جمعبندی نشده است، اعلام این آمار را به زمان دیگری موکول کرد. وی در ادامه از مردم خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف گرانفروشی، کمفروشی، احتکار و عدم درج قیمت میتوانند موارد را به سامانه ۱۲۴ اعلام کنند.
هرچند عدهای خریدهای مهر را انجام دادهاند اما هنوز سیاهی قیمتها در جیب پدرانی که این روزها میدان نشین شدهاند و حقوق شان تنها به خرید چند عدد نان میرسد، سنگینی میکند. چشم شان قرمزی ویترینها را نظاره میکند اما دهان شان را از هجمه قیمتها مهر و موم میکنند شاید جشن عاطفهها بتواند چهره مات فرزندان شان را به لبخندی دوست داشتنی تغییر دهد.
گروه خبری : گزارش اجتماعی
منبع :
آخرین ویرایش : 1397/06/26 -- 18:41:46
نویسنده : واحد تحریریه
تعداد بازدید : 7494
|